2024-06-04

Aspia og Accountor Outsourcing slår seg sammen og etablerer Nordens ledende leverandør av teknologidrevne tjenester for regnskap, lønn, skatt og rådgivning

Aspia («Aspia» eller «selskapet»), ledende forretningspartner innen teknologidrevne tjenester for regnskap, lønn, rådgivning og skatt, kunngjør i dag at selskapet har inngått en avtale om oppkjøp av en ledende aktør i Norden, Accountor Outsourcing.

Med dette oppkjøpet blir Aspia bransjeledende i Norden, og oppkjøpet er en naturlig del av selskapets vekststrategi for å utvide og styrke selskapets nærvær i Norden og øke selskapets fotavtrykk i Europa.

Begge selskaper er ledende på sine respektive hjemmemarkeder, Sverige og Finland, og sammen er de blant de fem største aktørene i både Norge og Danmark. Dermed kan selskapenes kunder glede seg over et enda bedre tjenestetilbud som dekker alle behov, samt nyte godt av en betydelig større plattform med økte investeringer i automatisering og digitalisering.

Etter oppkjøpet vil konsernet videreføre sin vekststrategi på flere markeder og tjenesteområder og utvide virksomheten på tvers av digitale plattformer.

"1+1=3 er virkelig sant for Aspia og Accountor Outsourcing, og selskapene vil utnytte sine fortrinn med sikte på å skape en dynamisk, felles plattform for vekst og innovasjon. Ved å kombinere Aspias ekspertise og markedsledende posisjon i Sverige med Accountor Outsourcings omfattende erfaring i Finland og andre regioner, vil vi bli den ledende aktøren i Norden. Dette viser tydelig at vi mener alvor med våre ekspansjonsplaner», sier Ola Gunnarsson, konsernsjef i Aspia. «Vi baner nå vei i Norden og Europa med en finstemt kombinasjon av mennesker og teknologi"

Niklas Sonkin, President og CEO i Accountor Group, deler Gunnarssons optimisme: “Dette oppkjøpet er en bekreftelse på at vi i Accountor har lykkes med vårt strategiske fokus på å optimere selskapets virksomhetsportefølje og satse på kjerneområdene som har generert størst verdi.

Aspias er kjent for å levere eksepsjonell kvalitet og sette sine kunders fremgang i høysetet, og vi mener selskapet er en perfekt match for vår outsourcing-virksomhet. Vi er utrolig stolte over Accountor Outsourcings sterke utvikling, og Aspias oppkjøp er et direkte resultat av våre medarbeideres store innsats og engasjemen.”

Oppkjøpet er underlagt visse betingelser, og prosessen forventes å være fullført i løpet av kort tid.

For mer informasjon kontakt:

Group CEO Ola Gunnarsson, Aspia, tlf. +46 (0)10-252 49 94, epost: ola.gunnarsson@aspia.se

CMO Pia Törnqvist, Aspia, tlf +46 (0)70-689 76 59, epost: pia.tornqvist@aspia.se

President og CEO Niklas Sonkin, Accountor, tlf. +358 44 410 3570, epost: niklas.sonkin@accountor.fi

CMO, Katarina Ylikorkala, Accountor, tlf: +358 50 3870635, epost: katarina.ylikorkala@accountor.fi

 

Aspia
Aspia er en ledende forretningspartner som tilbyr teknologiaktiverte tjenester for regnskap, lønn, skatt og rådgivning i Sverige, Norge, Finland og Danmark. For oss handler det om å gjøre det vanskelige enkelt. Vi tror på effektivitet, endring og kunnskap og har fokus på å være der hvor kundene våre er.
www.aspia.se

Accountor
Accountor Outsourcing spesialiserer seg på programvare og tjenester innen økonomistyring og personaladministrasjon. Gruppen har omkring 2300 høykompetente medarbeidere i seks land. Vi gjør arbeidsdagen enklere for kundene våre ved å gi dem tilgang til mulighetene som moderne teknologi og digitalisering gir. Accountor Outsourcing er med i UN Global Compact og etterlever FNs prinsipper for et bærekraftig næringsliv. Konsernet har hovedkvarter i Esbo i Finland.
www.accountor.com